2024.05.28.

Így tudd biztonságban az egész családod a nyaralás alatt (is)

Családunk jóléte és biztonsága a legfontosabb dolog a világon, és ez a nyaralás alatt sem változik. Bár a családdal történő utazást a leglazább szülők is pontról pontra megtervezik, ennek ellenére mégis lehetnek olyan dolgok, amire nem gondolunk előre. Sok esetben nem is tudunk teljesen előre gondolkodni, kivéve azzal, ha bebiztosítjuk magunkat, amely egy olyan általános védelmet nyújthat, ami a legtöbb problémára segítség lehet. Egy körültekintő utasbiztosítás 2021-ben nyugalmat és valódi biztonságot ad utazásaink során. Ezért ne menjünk el mellette inkább nézzünk utána, hogy melyikre érdemes voksolni. Mutatjuk az alaptípusokat.

Alapvető biztosítás típusok, melyeket javasolt igénybe venni hosszabb és rövidebb utazás során is

Mielőtt biztosítást kötünk mérlegelni kell az utazás célját, illetve, hogy milyen terveink vannak a nyaralás során. Ehhez mérten pedig átgondolni, hogy milyen biztosítás típusra kell mindenképpen befizetnünk. Bár javaslatunk szerint az alábbi hármat semmiképpen ne mellőzzük a listából.

  • Klasszikus utas-, és balesetbiztosítás

Egy alap utasbiztosítás 2021-ben elengedhetetlen, ha határon túlra utazunk, hiszen kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz beteg a gyerek, és azt sem tudhatjuk, hogy mikor ér bennünket remélhetőleg csak apróbb baleset. Amennyiben már tervezéskor tudjuk, hogy veszélyesebb vizekre visszük a családot, például búvárkodni fogunk, vagy vízi túrára indulunk, akkor pedig kötelező eleme az utazásnak. Hiszen az orvosi ellátás költségei igen magasak lehetnek egyes országokban, biztosításunkkal viszont ezt enyhíthetjük.

  • Asszisztencia szolgáltatás

Hatalmas segítség főként, ha ismeretlen kultúrát kívánunk felfedezni. Sok időt spórolhatunk azzal, ha nem magunknak kell felkutatni a közeli kórházat, vagy megkeresni a helyi autómentők elérhetőségét. Ugyanis a szolgáltatás keretein belül probléma esetén telefonon kérhetünk segítséget a biztosítónktól, minek során segítenek, hogy milyen problémával hova forduljunk. Külön köthetünk az autónkra is asszisztencia szolgáltatást, ami nem csupán a saját autó, de bérelt esetén is érvényes.

  • Poggyászbiztosítás

Ha repülővel utazunk, mindenképpen érdemes megkötni, hiszen igen kellemetlen, amikor elvész vagy megsérül a csomagunk. Persze azonnal nem pótolja az elveszett vagy megsérült dolgainkat a biztosítás, de a későbbiekben legalább megtéríti a keletkezett kárunkat. Megkötéskor azonban jól olvassuk át, hogy mit tartalmaz a szerződés, mert előfordulhat, hogy egyes értékekre nem érvényes.

Mire figyeljünk még?

Gyakori hiba, hogy kizárólag a poggyászunkat biztosítjuk be. Ami, ha megsérül, esetleg elkeveredik az utazás során kevésbé jár megterhelő költségekkel, mint egy kórházi ellátás. Ennek ellenére az utóbbiról mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Persze senki nem szeret arra készülni, hogy a nyaralás alatt bármi rossz történhet vele vagy a szeretteivel, netán kórházi számlát, vagy egyéb károk utáni költségeket kellene fizetnie, de jobb félni, mint megijedni alapon javasolt teljeskörű biztosítást kötni.

Utasbiztosítás 2021ben már igen egyszerűen, akár online vagy telefonon is köthetünk, viszont, ha elvesztünk a kínálatban, akkor bátran kérjünk személyes útmutatást. Az ügyintéző minden esetben készségesen segít kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk. Illetve megfelelő kiegészítő szolgáltatásokat is tud ajánlani a fent leírt alapok mellé. De, ha mégis az online verziónál maradnánk, akkor biztonsággal használhatjuk a szolgáltatók kalkulátorait, ahol beállíthatjuk az utazás és az utazókhoz kapcsolódó minden szükséges paraméterét és ha megfelelő opciót ajánl a rendszer, akkor helyben meg is köthetjük a szerződést fölösleges utazgatás, és papírmunka nélkül.

Vélemény, hozzászólás?