2024.05.29.

Ikrek horoszkóp és a pénz: 5+1 tipp, hogy a hónap jól alakuljon anyagilag

Ikrek havának jellemzői: mozgás, változás és az intellektus ragyogása. A hónap zodiákusa levegő jegyű, s ahogy a szél is folyamatosan áramlik, úgy a jegy képviselte hónap sem az egy helyben maradás szimbóluma. Pénzügyileg ez ijesztő lehet első olvasatra. De alkalmazzunk egy kis hermészi furfangosságot, s tereljük úgy a pénzjárást, hogy ha valamennyit el is vinne, még többet hozzon vissza!

Tavasz végére általában behozzuk a téli anyagi minuszt, amit a karácsonyi ünnepkör generál. Sőt, már talán sikerült egy kis tartalékot is képeznünk. Viszont közeleg a nyár, amikor mindenki szeretné legalább pár napra kikapcsolni magát, akár egy utazás, vagy egy wellness hétvége formájában. Ez azonban ismét a spórolmány felélését jelentheti. A következő tanácsokkal segíteni szeretnénk, hogy nyáron is kézben tarthasd pénzügyeidet!

1. Heti limit, havi terv

Tudatában vagyunk annak, mennyit költünk egy héten, illetve, hogy mire költünk? Hónap elején, ha nem is soknak, de elegendőnek tűnik a fizetés, de a hónap vége felé közeledve gyakran tesszük fel a kérdést: hova lett a fizetésem? Nem feltétlen a bevétel kevés, lehet, csak mi vagyunk felelőtlenek!

Tervezzük meg a hónap elején pénzügyeinket! Írjuk össze a kötelező kiadásokat, majd a maradékból gazdálkodjunk. Viszont érdemes tartalékot is képezni, főleg ilyen változékony hónapban, mint a június!

Attól függően, hogy mi fontos számunkra, igyekezzünk csökkenteni kiadásainkat. Ikrek hava a változásé: vezessünk be új szokásokat, melyek lelkileg és anyagilag is gazdagíthatnak bennünket! Készítsünk ételt otthon; vásároljunk lista alapján; ne halmozzunk fel otthon semmit; készítsünk ajándékot vásárlás helyett;… Ha mindegyik esetben csak 1500 Ft-ot spórolunk, már 6000 Ft-tal és új élményekkel lehetünk gazdagabbak!

2. Új ruhák helyett új kombinációk

Itt a nyár, igen! A téli ruhatárunkat ideje lecserélni szellősebbre! Ez nem a boltok megrohamozását kell hogy jelentse! Válogassuk meg egykori ruháinkat! Amiket biztosan nem fogunk hordani, tegyük félre! Csak azokat tartsuk a szekrényben, amiket viselni fogunk! Ezeket pedig kombináljuk ügyesen! Használjuk kreativitásunkat, s az Ikrek havának intellektus-támogató erejét! Egy felső különböző sálakkal vagy másik kitűzővel teljesen új életre kelhet! Kísérletezzünk bátran! Dolgozzunk adott anyagból!

3. Régiségeink új élete

Elő most a félretett ruhákkal! A szelektált gardrób tartalomból azokat a darabokat, amiket már biztosan nem fogunk hordani, vegyük szemügyre még egyszer! Amik már viselhetetlenek, hasznosítsuk: szabjuk át őket, készítsünk belőle ajándékpárnát, vagy egyszerű törölgetőruhát!

Azonban a még hordhatóakat értékesítsük bátran! Akár a közösségi média felületeken, akár speciális boltokban, ahol a leadott ruháért vagy pénzt vagy ruha vásárlási kupont kaphatunk.

4. Mellékállás

Nyáron több energiánk van, ez kétségtelen! Viszont a nappalok is hosszabbak, így mi is tovább vagyunk élénkebbek. Az Ikrek hava mozgalmasságát használjuk fel kiegészítő kereset felfedezésére! Ha van hobbink, akkor azzal kapcsolatban (nyelv korrepetálás, jógaoktatás), vagy akár gyermekfelügyelet. Mindenképp olyan dolgot, ami örömet is szerez számunkra, fejleszt bennünket, s ami mellett jut időnk magunkra is!

5. Drágaság = Minőség ?

Sajnos erre nem lehet garanciát vállalni! Mindkét irányban tapasztalhatunk csalódást. Ezért érdemes kritikával vásárolni, s nem feltétlen rutinszerűen. Nézzük meg az összetevőket, az egységárat! Óvatosan az AKCIÓ!-kkal: gyakran a szomszéd boltan AKCIÓ!-mentesen olcsóbb az adott termék. Illetve vehetünk olcsóbb dolgot, de ha a minősége miatt többet használunk fel belőle, talán a kevéssel drágább, de minőségi lesz mégis a jobb választás! Óvatosan a “tuti márkákkal”! Vegyük figyelembe a szerényebb árfekvésű újdonságokat is!

+1. Csillagos segítség!

Vannak élethelyzetek, amikor bármit elkövethetünk, egyszerűen nem marad nálunk a pénz! Ikrek havában, a hóra jellemző mozgalmasság, “szelesség” miatt erre nagyobb az esély. Forduljunk ilyenkor bátran csillagügyi szakértőkhöz, akik pénzügyi jóslás útján adhatnak tanácsokat nekünk. Nem a lottószámokat fogják elárulni, de felhívhatják a figyelmünket ránk váró ígéretes, de esetleg veszélyes, ártalmas eseményekre, (ígéretes lehetőségek, új üzleti kilátások,…), amik hosszútávon anyagi válságba sodorhatnak bennünket, de mivel nem érnek minket váratlanul, tudni fogjuk, mit kell tennünk. Az EZO TV jósai már többeknek segítettek eredményesen! Tegyünk mi is bátran egy próbát!

Június, Ikrek hava: itt a meleg idő, de még nincs forróság… Visszatért belénk az életerő, de még nem csábítottak el az érzékek… Van ismét anyagi tartalékunk, és ezen idén nyáron gyarapodni is fog!

Vélemény, hozzászólás?