2024.07.11.

Grapefruitmag kivonat. Hát, az meg mire jó?

Olvassa el az alábbi cikket és kapjon választ a címben elhangzó kérdésre!

Sokan azt gondoljuk, hogy a gyümölcsök belsejében lévő magokkal már semmi hasznosat nem tudunk kezdeni, így bele sem gondolunk, hogy bizony mennyi jótékony hatásuk is van. Ezek alól a grapefruit gyümölcs magjából készült kivonat sem kivétel. Erényeit felsorolni is nehéz lenne, de az alábbi cikk segít betekintést nyernie ennek a készítménynek a hatásaiba.

Elkészítésekor a grapefruit magját nem egyszerűen csak leőrlik a gyümölcshúsból való eltávolítás után (nem kell aggódni, a gyümölcshús sem megy kárba, abból is kerül ugyanis a kivonatba!) , hanem abból egy koncentrált kivonatot állítanak elő, amely már pár cseppjében is ott hordozza pozitív hatásai százát. Ezeknek a jótékony effektusoknak köszönhetően a grapefruitmag kivonat az egyik legkiválóbb étrendkiegészítők egyike.

Több laboratóriumi kísérlet is bizonyította, hogy a cseppek csökkentik az úgynevezett kártékony szabadgyökök létrejöttét és meggyorsítják az antioxidánsok termelődését. Ezáltal a szervezet egy belső pajzzsal lesz felszerelveErre pedig azért van szükség, hogy a szervezetben ne alakulhassanak szív-és érrendszeri problémák, vagy cukorbetegség. Az antioxidánsok kimutatható szerepet játszhatnak a daganatos betegségek megelőzésében is, így jótékony hatásuk semmiképpen nem elhanyagolható ezen a területen sem.

A grapefruitmag kivonat gomba-, fertőzés- és vírusölő hatása vitathatatlan a bennük található antioxidánsoknak köszönhetően. Antibakteriális hatása miatt pedig külső és belső fertőtlenítésre is alkalmazhatjuk. Ezeknek a felhasználási módoknak a skálája igen széles. Olvasson el néhány elképesztő példát arról, hogy mire is használható a grapefruit magjából készült kivonat:

gyulladások ellen. Legyen szó akár torok-, akár fogínygyulladásról a vízben oldott grapefruitmag kivonattal történő gargalizálás egy rendkívül hatásos módja a szájban, a fogak körül és a torokban fellépő kellemetlen és fájdalmas gyulladások ellen.

általános immunerősítőként. Az immunháztartás megerősítése egy soha véget nem érő feladat, hiszen szervezetünk egy vírusokkal és baktériumokkal teli hidegebb időszakban rettentően igényli a külső támogatást. A grapefruitmag kivonat kúraszerűen is alkalmazható, amellyel hozzájárul az immunrendszere megfelelő működéséhez és extra megerősítéséhez.

tisztítószerként. Bizony, jól olvasta! Mivel erős baktériumölő hatása van, így akár még a felmosóvízhez is adhat a grapefruitmag kivonatból, hiszen az a padlón lévő káros mikroorganizmusokkal is könnyedén felveszi a harcot. Ám nem csak a járólapot tisztíthatja meg a kivonatból készített keverékkel, hanem a mosáshoz, szappantartóba és párologtatókba is csepegtethet belőlük! Így segítségével a levegőben, a bőrünkön és a ruháinkon megtelepedő kártékony baktériumok ellen is védekezni tud.

korpás fejbőr. A sokszor kínos probléma egy nagyon egyszerű módszerrel orvosolható: csak keverjen a hajmosáshoz használt termékéhez minden alkalommal 2-3 cseppet a grapefruitmag kivonatból és mossa meg vele haját a szokott módon.

Talán már ez a néhány példa is elgondolkodtatta azon, hogy legközelebb, amikor a patikában, vagy a drogériában jár, beszerezzen egyet a grapefruit magjából készült kivonatot tartalmazó készítményből. Ha így van, akkor ne késlekedjen! A tél vészesen közelít!

 

 

Vélemény, hozzászólás?