2024.06.16.

A csomagtértálca valóban hasznos?

Valljuk be autónk csomagtartója gyakran piszkos. Az autógyártók ugyan ellátják védelemmel a csomagtartót is, de azt a szőnyeget azonban nem lehet kivenni az autó belsejéből. Szennyeződés esetén a csomagteret nagyon nehéz maradéktalanul kitisztítani.

Valójában szinte lehetetlen, hafoltos lesz, vagy nagyon elpiszkolódik. Ekkor már csak eltakarni tudjuk.

Érdemes ezt megvárni?

Van megoldás arra, hogy megakadályozzuk autónk eredeti szőnyegének beszennyeződését vagy megrongálódását. A csomagtartó belsejének védelme és tisztán tartása érdekében használhatunk csomagtértálcát. A csomagtértálca használatával biztosan elkerülhetjük a nem kívánt foltokat.

A csomagtértálca nélkülözhetetlen autós kiegészítő.

Jó minőségű csomagtértálca csúszásmentes is, így megakadályozza, hogy a csomagtartóban elhelyezett tárgyak ide-oda csusszanjanak.

Különböző típusú csomagtértálca vásárolhatók

Améretpontos csomagtértálca mellett univerzális szőnyegeket is kínálnak a kereskedők és online áruházak. Anyaguk  lehetgumi, műanyag vagy akár szövet is. Ezeket magunk vághatjuk le a kívánt méretre.

Választhatunk igényeink szerint.

Ha az esztétikára akarunk koncentrálni, akkor inkább velúr, vagy szövetszőnyegeket válasszunk. Ne feledjük azonban, hogy az ezekből készült csomagtér védőketcsak akkor érdemes választanunk, ha nagyon kíméletesen használjuk a csomagtartónkat.

A gumi csomagtértálca viszont nagyon hatékonyan megvédi a csomagtartót akár a nedvességtől, vagy a karcolásoktól.

A gumiból készült csomagtértálca előnye a más anyagból készültekkel szemben, hogy egyszerűen eltávolítható és könnyen tisztítható, vagy mosható.

A méretpontos gumi csomagtértálca az autó márkájának követelményeinek megfelelően tervezték meg, így nem fordulhat elő, hogy a csomagtérbe bármilyen szennyeződés bekerüljön.

A méretpontos csomagtértálca valóban nagyobb költséget jelent, mint az univerzális szőnyeg. Akkor is érdemes „beruházni”, ha néhány év után el akarjuk adni autónkat, mivel az eredeti burkolatota gumi csomagtértálca megvédi és tiszta marad.

Kifogástalanul karbantartott csomagtartóval könnyebb az autó eladása is.

Vélemény, hozzászólás?