2024.06.16.

Mit várhatunk el ma egy modern szövegíró vállalkozástól?

A szövegírás kicsit olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá, de csak nagyon keveseknek megy igazán jól. Attól, hogy van otthon egy számítógépünk, és van napi egy óra szabadidőnk, még nem leszünk szövegírók. Ez egy szakma, amelyhez nagyon sokszor elhivatottság is kell.

A jó tartalomkészítő alapos, és büszke a munkájára. Ez azt jelenti, hogy nem sajnálja az időt utána olvasni a témának, így egy teljes és jó minőségű bejegyzést tehet le az asztalra. Emellett végtelenül rugalmas is, és tudja kezelni, ha az egyik ügyfélnek a duguláselhárításról kell írnia, míg a másiknak a kerti tavak építéséről.

Egy jó szövegíró becsületes, és nem akarja okosban megoldani a feladatot. Ha megkapja a kért témát, akkor a megírt szöveg kizárólag arról szól, nem pedig egymásra hányt véletlen szavakból, melybe pár alkalommal belecsempészi a kulcsszót.

A fentieknek megfelelően ma, Magyarországon valóban kevés a jó minőségű szövegíró vállalkozás. Gyakran még megtalálni is nehéz őket, mivel a kapacitásaikat már az ismerős SEO-szakemberek elkapkodják. Az üzleti életben ugyanis mindennél nagyobb kincs a megbízhatóság, és nincs annál nagyobb probléma, mint amikor nekünk kell helyt állni a lelépett tartalomkészítő helyett. Olyankor kellene új szövegírót találni, akit még le is kellene tesztelni, hogy határidőre elkészítse a kért feladatot. Ez az, amit sokszor lehetetlen elvégezni, és ezért tartják a jó szövegírókat olyan nagy becsben.

Nem szabad elfeledkezni a fejlődésről sem, a magára valamit is adó tartalomfejlesztő folyamatosan felfrissíti a tudását. Erre egyrészt remek alkalmat ad a munka, amely során mindig újabb és újabb ismereteket szerez az író. Másrészt pedig ott a szabadidő, amikor meg lehet ragadni a lehetőségeket az új dolgok felfedezésére. Az egyik magyar szövegíró, aki szakértői cikkeket ír informatika, WordPress és technológia témakörökben, megtanulta a Java programozási nyelv alapjait, miközben egy blogban folyamatosan tudósított a programozás tanulás minden aspektusáról. Így ő mostantól fogva már a programozásról is tud szakértőként írni.

Ezt a hozzáállást érdemes keresni, amikor szövegírásról van szó, és utána már csak arra kell ügyelni, hogy megtalált szakembert minden körülmények között megtartsuk a projektünknek!

Vélemény, hozzászólás?