2024.05.29.
építőkocka

Az építőkocka varázslatos világa

Vannak olyan alapvetőnek számító játékok, amelyek már hosszú évtizedek óta töretlen sikernek örvendenek. Sőt, az eszmei értékkel rendelkező darabok nagyszülőről szülőre, majd pedig a gyermekre öröklődik. Ebbe a kategóriába tartozhat az alapdarabnak számító építőkocka is. Rengeteg formában lehet már manapság hozzájutni ehhez a remek játékhoz.

Anyagában lehet a hagyományos fa, esetleg a kedves kis puha szövet, de a rengeteg variációban kapható műanyag sem ritka. Külön korsávokra lebontva érdemes keresni, hogy biztos a legmegfelelőbb darab kerüljön kiválasztásra. A textil építőkocka tökéletes választás lehet már újszülött kortól is. Nem kell attól félni, hogy esetleg kárt tesz vele a pici magában, hiszen a plüss felület egy játék állat puhaságával vetekszik.

Az elképesztően változatos és mókás színekben tündöklő műanyag kockák remek szórakozást nyújtanak a gyermekeknek. Rengeteg színben és méretben kaphatóak. Az építőkocka szépsége abban rejlik, hogy viszonylag magas korkülönbség esetén is roppant szórakoztató játék. További előnye még, hogy hihetetlenül sokrétűen fejleszti a gyermekek képességeit. Nem csupán a kézügyességüket, hanem a koncentráló képességüket is feltűnésmentesen emeli a következő szintre.

A kicsik élvezettel tapasztalják meg, hogy abban az esetben, ha odafigyelnek a mozdulataikra, akkor milyen csodálatos dolgokat alkothatnak az építőkocka segítségével. Az örök népszerűségnek örvendő fa ugyanannyi féle színben és méretben kapható már, mint a többi. Az összes darabra igaz, miszerint úgy vannak kifejlesztve, hogy felkeltsék a kicsik figyelmét és fejlesszék a képességeiket.

Vélemény, hozzászólás?