2024.05.28.
égő viszkető fejbőr hajhullás

Az égő viszkető fejbőr hajhullás esetén jelentkezik

A nem megfelelően ápolt bőrfelületen apró mikrogyulladások jelenhetnek meg, amelyek sebezhetővé teszik a hajhagymákat. Az égő viszkető fejbőr hajhullás árulkodó jele lehet. Tudni kell, hogy a rosszul megválasztott samponok, hajfestékek, balzsamok és egyéb ápolószerek használatának eredményeképpen felborulhat a bőr természetes nedvességtartalmának az egyensúlya. Ennek következtében szabad szemmel alig látható károsodások jönnek létre a szálak tövénél. Ha a probléma hosszú ideig fennáll, akkor az szálveszteséghez vezethet. Az irritációra hajlamos embereknek különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre.

Az égő viszkető fejbőr hajhullás kialakulását és a szálak töredezettségét eredményezheti, mivel a hagymák nem jutnak elegendő tápanyaghoz és oxigénhez. A kisebb sérülések folyamatos vakarása csak még tovább rontja a helyzetet. A betegség előidézője lehet továbbá a stressz, az időjárási körülmények, a genetikai tényezők, sőt, bizonyos diéták is szerepet játszanak a dologban. Az első lépés, amit a probléma kiküszöbölésének érdekében tehet, hogy a hajtípusának és a bőr állapotának megfelelő ápolószereket szerzi be. Az égő viszkető fejbőr hajhullás elleni készítményekkel jól ápolható. Mielőtt bármilyen szerrel próbálkozna, egyeztessen az orvosával!

A visszeres láb kezelése összetett feladat

Aki tapasztalta a betegséggel járó tüneteket, biztosan tisztában van azzal, mennyi fájdalommal és bosszankodással jár. A visszeres láb kezelése kiemelt fontosságú. Ha nem tesz semmit ellene, akkor súlyos szövődményekkel járhat. Esztétikai okokból sem előnyös, hiszen a duzzadt erek nem nyújtanak szép látványt. A terápia lényege a vénás nyomás és a visszafolyás csökkentése. Egy összetett feladatról van szó, aminek minden része lényeges, a teljes felépülés érdekében. A visszeres láb kezelése a kompressziós pólya, más néven fásli használatával kezdődik. Ezzel az úgynevezett gyógyharisnyával helyettesítik a érfalak elveszített feszességét.

Rendszeres visszértornát kell végezni és a súlyfelesleg ledolgozása sem elhanyagolandó. Amennyiben cukorbetegséggel vagy ízületi problémákkal küzd, akkor nélkülözhetetlen a megfelelő diéta. Megelőzés céljából javasolt olyan lábbelit hordani, aminek a talpa rugalmas anyagból készült. A visszeres láb kezelése gyógyszerekkel kiegészítve történik. A készítményekkel javítják az érfalak állapotát és megszüntetik az ödémát. Vízhajtó segítségével csökkentik a szövetek közötti folyadék mennyiségét. Súlyosabb esetekben a visszeres láb kezelése sebészi úton megy végbe. A beavatkozás nem jár fájdalommal, az érzéstelenítőnek köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?