2024.04.14.

Milyen a jó napszemüveg?

Ahogy megsimogat bennünket a nap első sugara tavasszal, már tudjuk, hogy hamarosan itt a várva várt nyár is – vagyis lassan ideje beszerezni új napszemüvegünket! A napszemüveg nem csak egy divatos kiegészítő; fontos, hogy olyat válasszunk, amely a szemünket is kellően védi a szemünket a napsugárzástól. Érdemes tehát körülnézni a Trendmaker trendi és egyben UV szűrővel ellátott napszemüvegei között, hogy divatosan és biztonságban élvezhessük a napsütést.

Bár mindig jól esik a napsütés, jó, ha tudjuk, hogy az UV-sugárzás rendkívül káros a szemünkre. Kínálatunkban olyan napszemüvegek közül válogathatsz, amelyek nem csupán UV védelemmel óvják a szemet, de ezzel együtt polárszűrővel is rendelkeznek, amik a színeket egyenletesen szűrik meg, sok esetben pedig rásegít a kontrasztra, ezzel csökkentve a szembe érkező fényt.

Sokan legyintenek, amikor az UV védelemről van szó, mert nem tapasztaltak károsodást a nem megfelelő napszemüveg hordása közben. Ez azért nem jó hozzáállás, mert a közvetlen napsugárzás okozta szemkárosodás nem azonnali: több évbe is telhet, mire észleljük a látáskárosodás tüneteit, azonban ilyenkor már sajnos túl késő, hisz megtörtént a baj. Ezért nem érdemes ezzel játszani, mindig gondoskodjunk róla, hogy megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüveget hordjunk, mert a szemünk, a látásunk a legnagyobb kincsünk, amelyre kiemelten vigyáznunk kell.

Sokan bele sem gondolnak, valójában mennyit is számít egy jó minőségű napszemüveg, hiszen sokszor szinte már észrevétlenül van rajtunk a napsütéses időszakban. A legjobban a vezetés példájával lehet szemléltetni a különbséget, hiszen kiemelten fontos ilyenkor, hogy ha közvetlenül nappal szemben vezetünk, ne kelljen hunyorognunk. Egy megfelelő UV -és polárszűrővel ellátott napszemüveg viselése közben ez nem fog problémát okozni.

Hasonlóan kritikus próbája egy napszemüvegnek, amikor napozunk, ilyenkor előszeretettel fordítjuk arcunkat a nap felé és hiába van csukva a szemünk, így is tehet kárt a napsugárzás szemünkben. Érdemes tehát megfelelő napszemüveget beszereznünk, hiszen a különbség szinte azonnal érezhető lesz, a szemünk egész biztosan meg fogja nekünk hálálni még sok-sok év kiváló, egészséges látással! Természetesen mindemellett fontos szempont, hogy közben a látási viszonyok is optikailag megfelelőek maradjanak, tehát ne torzítsa a képet a lencse! Figyeljünk oda ezekre a tényezőkre és ezután már csak tényleg csak arra kell figyelnünk, hogy a stílusunknak megfelelő, divatos és esztétikus kiegészítőt válasszunk magunknak, amely elkísér minket mindenhová kedvenc forró évszakunk alatt.

Neked mi a stílusod? Sportos? Elegáns? Az olasz divat rajongója vagy? Vagy talán a jól ismert divatmárkák mozgatják meg a fantáziád? Bárhogy is legyen, nálunk egészen biztosan találsz olyan napszemüveget, amely elnyeri tetszésed. Férfiaknak és nőknek egyaránt széles választékban érhetőek el trendi napszemüvegek, de olyan modellek is megtalálhatóak, amelyek mindkét nem számára ideálisak. Emellett olyan népszerű márkák termékeit is megtalálhatod, mint például Calvin Klein, Giorgio Armani, Gucci, Oakley vagy Tommy Hilfiger, de a márkakínálatunk rendkívül széles és sokszínű, így van lehetőséged felmérni a lehetőségeket, mielőtt döntenél!

Az igazán rutinos napszemüvegvásárlók azonban nem csak egy napszemüveggel készülnek fel a nyárra: különböző színekből és stílusokból is vásárol, hiszen minden szetthez megfelelő napszemüveg nincs, nem árt felkészülni, hogy mindig egységes legyen az öltözetünk! A jó napszemüveg öltöztet: kombinálhatjuk bátran passzoló ékszerekkel, de akár alkalmi választás is lehet, ha olyan rendezvényen jelenünk meg, ahol szigorú a dress code, de hét ágra süt a nap.

Vélemény, hozzászólás?