2024.05.29.

Mindent a női napszemüvegekről

Hurrá, itt a nyár! De ne szaladjunk előre, hiszen a meleg évszak nem csupán a strandolásról, fagylaltról és nyaralásról szól, hanem a folyamatos napsütésről is, amely hamar válhat barátból ellenséggé. Azt már tudjuk, hogyan védjük bőrünket a napsugárzástól, de ugyanígy kell óvnunk szemeinket is. Mi lenne erre alkalmasabb, mint egy divatos és egyben UV védelemmel ellátott napszemüveg? A Trendmaker női napszemüveg kínálatában nem csak külsőre szép termékeket találhatsz, de UV -és polárszűrővel is rendelkeznek szemed egészségének megőrzéséért.

Hajlamosak vagyunk elveszni a márkák, stílusok, színek forgatagában napszemüveg vásárlásakor és egy idő után inkább a külcsín viszi el a figyelmünket válogatás közben, mint a lencse UV védelmi képessége. Pedig éppen fordítva volna ideális, hiszen először mindig az egészségünk kell, hogy szemünk előtt lebegjen. Márpedig az UV szűrős napszemüvegek évekkel is meghosszabbíthatják a látásunk minőségét! Ne feledjük el azt sem, hogy csak azért, mert divatos, ám UV védelmet nem nyújtó akár férfi, akár női napszemüveget hordunk és nem érzékeljük, hogy káros hatás érné a szemünket, még nem jelenti azt, hogy így is van! A napsugárzás okozta szemkárosodás lassú folyamat, évekkel később jelentkeznek csak a tünetek. Ezért hölgyek esetében a női napszemüveg választásakor ne csak a trendi színek és keretformák legyenek előtérben!

Ha már megtaláltuk a megfelelő védelmet nyújtó lencsével ellátott szemüvegeket, akkor ideje eldönteni, hogy melyik illik leginkább hozzánk. A legjobb, ha az arcformánkhoz választunk napszemüveget, hiszen nem mindegy, hogy mennyit és mit takar ki arcunkból a keret. Bár ezesetben általános igazságok nem igazán vannak, ám néhány támpontot érdemes figyelembe venni.

Például ovális arc esetében rendkívül szerencsés az illető, hiszen a legtöbb szemüveg jól állhat neki, így nagyobb választék áll rendelkezésére. Háromszögletű arcformánál viszont már nem ennyire egyszerű a képlet: ajánlott a sem nem túl kicsi, se nem túl nagy méretű napszemüvegek böngészése, tehát a közepes nagyságú és inkább az ovális, illetve enyhén szögletes formájú keretek ajánlottak számukra. Ha valaki szív alakú arcformával rendelkezik, vagyis arca lefelé keskenyedik, akkor a felfelé ívelt, macskaszem jellegű női napszemüveg típusok viselése a legjobb ötlet. Kerek arcú hölgyeknek a hosszúkás, vízszintes irányban szélesedő napszemüvegek állnak a legjobban, ezzel ellentétben a szögletes arcformához éppen a kerek formájúak illenek leginkább. Ha valakinek hosszúkásabb az arca, akkor a nagyobb, felfelé szélesedő keretek azok, amelyeket érdemes felpróbálnia és kipróbálhat szögletes vagy kerek formájút is, attól függően, melyik tetszik jobban magán.

Ha már tisztában vagyunk azzal, hogy melyik női napszemüveg illik arcunkhoz a legjobban, akkor kicsit szétnézhetünk a megannyi napszemüvegtípus között is. Évről évre változik, hogy éppen melyik a népszerű fajta, de vannak örök klasszikusok, mint például a pilóta napszemüvegek, amelyek már évtizedek óta uralják a divatot. A másik ilyen típus a retro jellegű, felső sarkak felé szélesedő napszemüvegek, amelyek minden évben visszatérnek az arcokon. A szögletes, a pillangó formájú, az ovális és a macskaszem típusú női napszemüveg keretek vásárlását azonban érdemes kétszer is átgondolni, miközben fejben tartjuk az arcformánkhoz illő keretformák és méretek kettősét, hiszen tetszhet nekünk bármennyire egy női napszemüveg, ha utána aránytalanul fest majd rajtunk. A Trendmaker kínálatában minden arcformához illő női napszemüveg megtalálható és számos divatmárka termékeit böngészheted át, mielőtt meghoznád az idei nyár egyik legfontosabb döntését!

Vélemény, hozzászólás?