2024.06.09.
állványrendszerek

Igényekhez igazítható állványrendszerek

A különféle nagy magasságokban végzett munkákhoz mindig szükség van olyan segédeszközökre, amik esélyt kínálnak a teljesítmény növelésére és a biztonság megteremtésére. A homlokzatok kiképzéséhez, vasszerelő feladatok ellátáshoz, kofrácsok építéséhez olykor muszáj elemelkedni a földfelszínről, gyakran sok méter magasba. A modern állványrendszerek megoldásainak hála ez már semmilyen problémát sem jelent. Több évtizeddel ezelőtt még általában fa elemeket használva tákoltak össze olyan felületeket, amikről dolgozni lehetett. A munkavédelem szempontjából ez közel sem volt elég hatékony, ezért muszáj volt túllépni rajta.

A könnyűszerkezetes egységek révén ma már gyorsan felhúzhatók olyan állványrendszerek, amik több emelet magasságba nyúlnak és mindezt az előírt szabványok megtartása mellett teszik. Természetesen, aki tériszonyos jobban teszi, ha még ekkor sem megy fel, de az egyedi megoldások révén tényleg olyan munkaszintek hozhatók létre, amikről szinte úgy lehet ellátni a feladatot, mint a földszintről. Milyenek a jó állványrendszerek? Először is stabilak. Másodszor könnyen össze-, majd szétszerelhetők.

Természetesen a legtöbb körülmény más feltételeket követel meg, ezért ennek megfelelően több típus között lehet válogatni. Mindig azok kerüljenek a középpontba, amelyek a leginkább alkalmasak az aktuális igények lefedésére. A peri.hu weboldalon bőven lehet válogatni a felhozatalból. Itt az állványrendszerek tekinthetők meg a részletes műszaki leírások kíséretében. A különféle szabványoknak megfelelő rendszerek gondoskodnak a munkahatékonyság növeléséről a kívánt elvárások megteremtésével.

Vélemény, hozzászólás?