2024.04.15.

Ha festés akkor maszkoló szalag

Egy- egy helység kifestésénél igen nagy bosszúságot tudnak okozni a festékcseppek, vagy akár a kapcsolókon lévő festék csíkok. Sajnos ezek még a legprofibbak számára is elkerülhetetlenek, azonban ezek kivédésére szolgál a maszkoló szalag, amely különböző szélességben kapható. Ennek a szalagnak a segítségével könnyen megvédhetjük a villanykapcsolók és nyílászáró széleiket a nem kívánt festéktől, valamint ezzel a védő fóliát is feltudjuk ragasztani, így védve a földet és a szegélyléceket is. Mivel ezek a festő szalagok többféle szélességben is kaphatóak, így mindenki könnyen megtalálhatja a munkafolyamatához szükséges legmegfelelőbb méretet.

A maszkoló szalag -10 fok + 60 fok között hőálló, általában 50 m hosszú és 19 mm valamint 48 mm szélességek közötti kiszerelésben kapható. Fontos, hogy a szalagot festés után távolítsuk el, nem maradjon több napig a felületen, mert foltot hagyhat. Használható festett és lakozott (fa) felületeken, üvegen, műanyagon és fémeken. Csak beltéren használható. Fontos, hogy az alapfelület, portól és zsírtól mentes legyen, ezért használat elött egy nedves ronggyal tisztítsuk meg, majd szárazzal töröljük át.

Ezek a szalagok könnyen beszerezhetőek bármelyik barkács üzletben: festékboltokban, vas-műszaki, vagy barkács üzletekben, szerelvényboltokban, építőanyag-telepeken, azonban vannak külön erre szakosodott weboldalak is ahol könnyen megrendelhetjük ezeket, valamint felhasználási javaslatokat is olvashatunk, és egyéb kiegészítőket is találhatunk.

Vélemény, hozzászólás?