2024.05.29.

Bankszámlanyitás, akár online

Bankszámlára szinte mindenkinek szüksége van, ám adódik a kérdés: csak a hagyományos módon, bankfiókban nyithatjuk meg? Egyáltalán nem, már a online, a kanapé kényelméből is könnyen intézhetjük.

Miért jó online bankszámlát nyitni?

Már jó ideje elérhető az online bankszámlanyitás is, hiszen a bankszektor is tartja a lépést a digitális újításokkal.

Több okból is érdemes az online számlanyitás mellett dönteni. Az egyik az időfaktor, mert így akkor kezdhetjük meg a folyamatot, amikor nekünk alkalmas, lehet ez hajnal vagy éjszaka, hétköznap és hétvége is. A másik, hogy a tájékozódásra is jobban tudunk, ráadásul az informálódást online bankszámla-kalkulátor is segíti. Ennek köszönhetően egyszerűen összehasonlíthatjuk a különböző lehetőségeket, és kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelőt.

Ha még nem vagyunk a bank ügyfelei, akkor gyors regisztráció vár ránk, a bank ügyfeleként pedig ez még egyszerűbb lehet. A bejelentkezés után már indulhat is az online bankszámlanyitás, nincs szükség bankfiókba látogatni vagy nyitva-tartást összenézni a munkaidőnkkel.

Ráadásul az online számlanyitást követően is változatos digitális eszközökkel és lehetőségekkel élhetünk, így nem csupán könnyedén nyithatunk számlát, hanem később is rugalmasan használhatjuk azt.

A biztonság miatt sem kell aggódni, hiszen a pénzintézetek kiemelt figyelmet fordítanak az adatbiztonságra, az informatikai rendszerek fejlettségének köszönhetően a személyes adataink az online bankszámlanyitáskor is védve lesznek.

Vélemény, hozzászólás?