2024.05.28.

Gyors nyílászáró csere – 3 tipp, hogy jól menjen

Mindenki szeretné, ha a nyílászáró csere minél gyorsabban és problémamentesebben menne. Vajon milyen lépésekkel gyorsíthatjuk fel ezt a folyamatot? Segítségképpen összegyűjtöttünk Önnek három tippet, amivel gyorsan és jól mehet a nyílászáró csere.

Kérje szakemberek segítségét!

A nyílászáró csere első lépése az ajánlat előtti felmérés. A cserélni kívánt nyílászárók méretét természetesen Ön is lemérheti, viszont szakemberek segítségét igénybe véve sok idő megspórolható már az előkészületek során is. A felmérés nálunk nem ingyenes, viszont megrendelés esetén ez a költség jóváírható.

Tervezzen előre és egyeztessen a szakemberekkel!

A nyílászáró csere során fontos előre tisztázni a szakemberekkel, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat is tartalmaz az általuk kért ár, így tud tervezni a csere utáni teendőkkel. Érdemes előre megbeszélni, hogy a megbízott vállalja-e a bontott ablak maradványainak elszállítását, vagy erről esetleg a megrendelőnek kell gondoskodni. Amennyiben minket választ, csapatunk vállalja a törmelék, valamint a bontási ablak elszállítását.

Miután megtörténik a nyílászáró csere, a legtöbb esetben roncsolódik cserélt elem környéke. A legjobb, ha még a munkálatok megkezdése előtt egyeztet a szakemberekkel, hogy ezeknek a hibáknak a kijavítását vállalják-e, ugyanis ellenkező esetben Önnek kell gondoskodnia a csere utáni helyreállításról.

Ne feledkezzen meg a falról sem! A nyílászáró cserét végző szakemberek legtöbb esetben előkészítik a felületet a festésre, viszont utána érdemes minél hamarabb lefesteni a felületet az esztétikus látványért.

Alakítsa át az adott helyiséget a nyílászáró csere idejére!

Mielőtt megkezdődnek a munkálatok a nyílászáró csere helyszínét adó helyiségben, érdemes megtennünk néhány előkészületet.

nyílászáró csere során rengeteg por és kosz keletkezik, így ajánlott az adott szobában a munkálatok megkezdődése előtt a kisebb berendezési tárgyakat letakarni vagy ideiglenesen másik helyiségbe átköltöztetni, ezzel is segítve a szakemberek minél gyorsabb munkáját. A legjobb, ha a cserélni kívánt nyílászáró környékét teljesen kiüríti. Ezzel a lépéssel nemcsak a szakemberek munkáját segíti azzal, hogy könnyebben hozzáférnek a munkaterülethez, így az ablak csere gyorsan fog zajlani, amely különösen a hidegebb hónapokban fontos tényező, hanem a nyílászáró cseréje utáni tennivalók számát is lecsökkentheti. Így ugyanis a takarítás is egy egyszerűbb és gyorsabb folyamat lesz, emellett a bútorok épségének megőrzéséről is gondoskodik.

Gyors nyílászáró csere esetére tehát jó tanács, hogy amennyiben valamiben nem biztos, támaszkodjon szakemberek segítségére, tervezzen előre az esetleges csere utáni feladatokkal, illetve óvja meg berendezési tárgyainak épségét a szoba kiürítésével és a bútorok letakarításával.

Vélemény, hozzászólás?