2024.06.13.
esővíz elvezető

Esővíz elvezető megoldások igény szerint

Az esővíz elvezetésének és gyűjtésének megfelelő megtervezése nem csak a kertünk egészségét és szépségét őrzi meg, hanem hozzájárul környezetünk védelméhez is. A különféle megoldások közül választva minden kerttulajdonos megtalálhatja a saját igényeinek megfelelőt, legyen szó akár egyszerű árkokról, vagy összetett esővízgyűjtő rendszerek kialakításáról. Az esővíz elvezető rendszerek telepítése kezelése nemcsak praktikus, hanem hosszú távon gazdaságilag is kifizetődő beruházás minden kertészkedő számára.

Esővíz elvezető és gyűjtési megoldások

Az esővízgyűjtő tartályok ideális megoldás az éltető nedvesség tárolására, ami később felhasználható kerti öntözésre vagy egyéb célokra. Ezzel csökkenthető a csapvíz használata, ami pénzt és erőforrásokat spórol meg. A zöldtetők nem csak esztétikai élményt nyújtanak, hanem képesek jelentős mennyiségű vizet elnyelni és hasznosítani. A speciálisan kialakított esőkertek, amik úgy vannak megtervezve, hogy maximálisan kihasználják a csapadékot, csökkentik a víz elfolyásának kockázatát, miközben csodálatos környezetet teremtenek. Az esővíz elvezető megoldások meghatározó részei ezek, ugyanis a megtartott vízmennyiség biztosan nem fog rossz helyre kerülni és károkat okozni.

Az esővíz elvezető szikkasztók kiépítése

Van, amikor olyan mennyiségű csapadék hullik, amit nem lehet felfogni. Ilyenkor a talajba épített szikkasztók azok, amik nagyon hasznosak lehetnek. Az esővíz elvezető rendszerek egyik típusa a kulé gödrök. Ennek lényege, hogy a talajba ásott gödröt kaviccsal töltik fel, ami közé befolyik a víz és szépen lassan elszivárog. A kavicsok a párolgást is elősegítik, így magasabb vízjárású területeknél a lábazatok mellett gyakran kap teret ez a féle esővíz elvezető lehetőség.

Vélemény, hozzászólás?