2024.06.16.

Bérelt vagy egyedi fejlesztésű webáruház? Ez a különbség!

Új webáruház? Itt egy kis segítség a választáshoz

A termékeid kinőtték a fizikai üzletedet és úgy érzed megérett az idő egy új webáruház elindítására? Vagy csak már nagyon elavult a régi webshopod? Ma már az online eladások száma annyira kiemelkedő, hogy egy vállalkozó sem hagyhatja figyelmen kívül az online megjelenés fontosságát. Ráadásul az erős konkurencia és a fogyasztói igények gyors változása miatt az sem mindegy, hogy milyen webáruházat működtetsz. Hiába jó a terméked, ha a webshopod nem ad róla elegendő információt, vagy bonyolult a vásárlási folyamatod.

Ha új webáruház készítésén gondolkodsz, akkor a legelső kérdés az, hogy egy teljesen egyedi, saját fejlesztésű vagy egy bérelt webshopot szeretnél. Utóbbit tekintve a Shoprenter webáruház készítés az egyik legkiemelkedőbb hazánkban, legfőképpen azért, mert folyamatosan fejlődő rendszert kínálnak.

A legfontosabb különbségek a bérelt és egyedi fejlesztésű webáruházak között az elkészülési idő, az indulási költség és a megjelenés. Míg egy bérelhető webshop pár hét alatt elkészül, addig egy egyedi fejlesztés, attól függően, hogy mennyire komplex, akár egy évig is elhúzódhat. Így fontos kérdés, hogy mennyire ér rá, hogy a webshopot beindítsuk. A másik fontos különbség, hogy az egyedi fejlesztésű webshop esetén ki kell fizetnünk egy nagyobb összeget az indulásnál, ezt követően viszont csak a további fejlesztésekért kell fizetnünk. A bérelt webáruházaknál viszont nem kell egy nagyobb kezdeti tőke, hanem kisebb havi díjjal kell számolnunk, így egyenletesebben eloszlanak a költségek. A megjelenésben alapvetően mindkét esetben elérhető teljesen egyedi arculat, annyi különbséggel, hogy a bérelt webáruháznak lehetnek korlátai az elrendezésben.

A bérelt webáruház előnye az állandó support, fejlesztések, funkciók folyamatos bővítése, ami egy egyedi fejlesztésnél plusz költségeket jelenthetnek. Emellett fontos szempont lehet az is, hogy mennyire könnyen integrálható egy webáruház külső szoftverekkel. Bérelt webshop esetén ez jellemzően automatikusan biztosított és folyamatosan bővül az ügyfelek igényeihez igazodva.

Mindkét esetben számolhatsz előnyökkel és hátrányokkal, Neked kell eldöntened, hogy melyiket tartod ideálisabbnak. Abban az esetben, ha a bérelt mellett döntesz, akkor a Shoprenter webáruház készítés lehet a legjobb választás, mert ahogy említettük már, magyar háttérrel rendelkeznek és nagyon dinamikusan fejlődő szolgáltatást nyújtanak.

Vélemény, hozzászólás?