2024.06.13.
vízszigetelő lemez

Sok esetben hasznos a vízszigetelő lemez alkalmazása

A bitumenes vízszigetelő lemez egy megbízható, hatékony és költségkímélő megoldás az építőipar számára, ami védelmet nyújt a víz okozta károk ellen. A megfelelő telepítéssel ez a megoldás hosszútávon biztosítja az ingatlanok integritását és értékét. Különösen ajánlott azokon a területeken az alkalmazása, ahol nagy intenzitású a talajvíznyomás, vagy rendszeresen kell számítani intenzív csapadékhullásra.

Milyen előnyökkel rendelkezik a vízszigetelő lemez?

A bitumenes vízszigetelő lemez előnyei között szerepel a magas fokú rugalmasság, ami lehetővé teszi, hogy a teljes szerkezet mozgását követve is megőrizze a vízzáróságát. A dilatáció, vagyis a hő hatásra történő épületelemek mozgása elég gyakori, főleg ott, ahol intenzív napsütéssel kell számolni. Ennél fogva a vízszigetelő lemez rugalmassága gyorsan megmutatkozik, hiszen minden más ridegebb anyag könnyen tönkremenne és teret engedne a szivárgásoknak. A vízszigetelő lemez gyors és egyszerű telepítése időt és költségeket takarít meg, miközben a végeredmény egy megbízhatóan vízzáró felület. Mindösszesen 4 mm vastagságából adódóan egyszerűen telepíthető, illetve akár nagyon alacsony hőmérsékleten (-15 ℃-ig) elhelyzhető.

Milyen épületrészeknél ajánlott a vízszigetelő lemez alkalmazása?

A vízszigetelő lemez alkalmazása különösen ajánlott olyan épületrészeknél, ahol a nedvesség különösen nagy kockázatot jelenthet. Ilyen területek a pincék, a földalatti szerkezetek, alépítmények, a teraszok és esetenként még a fürdőszobák is. Emellett ideális választás lehet lapostetők, erkélyek, teraszok vízszigetelésére egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?