A bárányraviolink lett az év étele!

Home  |  Jegyzetek   |  A bárányraviolink lett az év étele!

A bárányraviolink lett az év étele!

Az év legjobb húsos derelyéje címmel gazdagodott, így elnyerte az év étele díját a bárányraviolink a Gault & Millaunál.

A Bűvös Szakács jóvoltából a receptet is megnézhetitek:

Báránynyak
• 1 kg báránynyak csonttal (aveyroni tejes bárány)
• 2 kis fej vöröshagyma, negyedelve
• 1/2 édeskömény, szeltelve
• 1/2 sárgarépa, szeletre vágva
• kis darab zeller, szeletre vágva
• kis darab gyömbér, szeletre vágva
• 3 gerezd fokhagyma, szeletre vágva
• 4 szárított shi-itake
• 1 l alaplé
• 1 l vörösbor
• 3 ek szójaszósz
• 1 csillagánizs
• 2 szál kakukkfű

A nyakat sózzuk-borsozzuk, keves zsiradékon körbepirítjuk, a zöldségekkel együtt. Felöntjük a borral és az alaplével, hogy teljesen ellepje a húst.

Hozzáadjuk a fűszereket és a szójaszószt, zsírpapírral lefedjük, egy éjszakán át hűtőszekrényben állni hagyjuk. Sütőben 120 °C-on 4-5 óran át készítjük, míg meg nem puhul. A húst kivesszük, a levet leszűrjük, visszaforraljuk. Félretesszük, tálaláskor használjuk.

Töltelék
• fél kg nyakhús (a csontról leszedegetve)
• 3 gerezd fokhagyma (a zöld csírás belső kiszedve, blansírozva)
• 1 cs. petrezselyem, finomra vágva
• 3 ek redukált alaplé
• 2 g római kömény (pirítva, mozsárban összetörve)
• wonton-tészta
• só, bors

A húst 4-es tárcsán ledaráljuk. Hozzáadjuk a római köményt, petrezselymet, fokhagymát (mozsárban durva sóval pépesítjük) és a redukált levet. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk.
A wonton tésztát kerek formára kiszúrjuk, vizes ecsettel a szélét körbe kenjük, a tölteléket rétesszük, batyut formázunk.

Befejezés
• 4 bokcsoj
• 400 ml redukált alaplé
• 2 újhagyma
• 50 g vaj
• 200 ml zöldségalaplé
• 3 cl fehérbalzsamecet
• vadpetrezselyemcsíra
• édesköménycsíra
• olívaolaj
• frissen örölt madagaszkári vadbors
• só

A bokcsojt vaj es alaplé keverékén pároljuk, enyhén sózzuk. Maradjon ress, amikor kesz, keves ecetet csepegtetünk rá. A raviolit forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük. Tálaláskor redukált lével, olívaolajjal meglocsoljuk. Újhagymát és borsot szórunk rá, a tetejére csirákat teszünk.

PREV

4 éves az Innio!

NEXT

Innio Cocktails

WRITTEN BY:

LEAVE A COMMENT